CHLEB upieczony z mieszanki PZZ Pszenny Mix

smakowymix.blogspot.com 1 tydzień temu

Zapraszam na CHLEB upieczony z mieszanki PZZ Pszenny Mix

https://smakowymix.blogspot.com/2024/01/maka-pzz-podlaskie-zakady-zbozowe.html


https://pzz.bialystok.pl/produkty/pszenny-mix-do-wypieku-chleba/


Łatwy sposób przygotowania:

  1. Mix wsyp do miski, dodaj ciepłą wodę - 360 ml. Ciasto wyrabiaj 10 minut.
  2. Całość przykryj ściereczką i odstaw do ciepłego miejsca na godzinę.
  3. Piecz
    przez około 40 minut w 220°C.
Ja posmarowałam jeszcze na wierzchu wodą wymieszaną z sodą, żeby skórka bardziej "lśniła"

Zawartość opakowania - 500 g


Mix wymieszany z wodą i wyrobione ciasto. Zostawione w misce na 10 minut.


Potem przełożone do foremki wysmarowanej olejem.


Zostawione pod przykryciem na godzinę w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.


Po upieczeniu:


Od razu wyjęty z foremki na kratkę - tak wygląda bok i spód:


Chleb ładnie wyrósł, skórka jest chrupiąca, w środku puszysty. Zostawiłam na pół godziny do ostudzenia i dopiero potem kroiłam.



Smacznego!

Idź do oryginalnego materiału